luni, 1 februarie 2016

REGULI MODERNE DE BUN SIMȚ

1. Dacă invitați o persoană într-un restaurant, veți plăti pentru ea. Nota de plată va fi împărţită doar dacă acest lucru va fi discutat în prealabil.

2. Nu mergeţi în vizită fără a preveni gazda. Dacă v-ați trezit cu vizitatori în uşă fără avertisment, aveţi tot dreptul să îi refuzaţi.

3. Nu utilizați smartphone-ul în timpul unei întâlniri sau ieşiri cu prietenii. Acest lucru este un semn de lipsă de respect pentru interlocutorii voştri.

4. Când partenerul vostru salută un străin, la fel trebuie să o faceţi şi voi.

5. Eticheta permite bărbaţilor să mănânce cu mâna atunci când nu se descurcă cu beţisoarele.

4. Aveţi întotdeauna grijă ca pantofii să fie curaţi. Pentru aceasta trebuie mereu să aveţi la îndemână o perie şi o cârpă pentru a-i șterge la timp.

5. Evitaţi conversațiile lungi la telefon în locurile publice.

6. Nu este bine să răspundeţi la insulte cu grosolănie. Trebuie doar să vă depărtaţi de persoana neplăcută şi să evitaţi conflictul.

7. Conducătorul auto trebuie mereu să fie atent pe unde şi cum merge, astfel încât să nu stropească trecătorii cu noroi.

8. O femeie aflându-se într-o încăpere poate să nu-şi scoată mănuşile şi pălăria, dar nu şi căciula.

9. Nouă lucruri ar trebui să fie ținute în secret: vârsta, averea, problemele de căsnicie, rugăciunea, compoziția medicamentului, relaţia de dragoste, cadoul, onoarea și dezonoarea.

10. La teatru, în sălile de concert sau cinema se merge cu faţa spre spectatorii care s-au ridicat de pe scaune pentru a permite trecerea, bărbatul este cel care trece primul, urmat de partenera sa.

11. În restaurant primul intră bărbatul.

12. Nu este bine să vă atingeți de interlocutor în timpul conversației.

Acestea sunt cele mai importante reguli de  baza.

Adăugați și  Dv altele, dacă  credeți ca am  omis  ceva...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu